Active Directory Account Lockout Settings on Group Policy / AD GPO Kullanıcı kilitlenme ayarları

10:13:00 0 Comments A+ a-

Active Directory Account Lockout Settings on Group Policy / AD GPO Kullanıcı kilitlenme ayarları

Domain ortamımızda kullanıcı kilitlenmelerinin ayarlarını Group Policy de Computer Configuration > Windows > Security Settings > Account Policies alanından değiştirebilirsiniz.


Account lockout threshold: Şifre kaç kez yanlış girilirse kullanıcı hesabı kilitlensin, 0 - 99999 arası değer alabilir. Sıfır (0) değerini verirseniz şifre istenildiği sayıda yanlış girilsin kullanıcı hesabı hiç kilitlenmez.

Account lockout duration: Kilitlenen kullanıcı hesabı ne kadar süreyle kilitli kalsın, bu süre sonunda Administrator kullanıcısının kilidi açmasına gerek kalmadan otomatik olarak kullanıcı hesabının kilidi açılır.

Reset account lockout counter after: Yanlış şifre girilmelerinin tutulduğu sayaç, 1 -99999 arası değer alabilir. Şifrenin yanlış girilmesi durumunda yanlış girme sayacının değeri 1 artar. Eğer doğru tahmin yapılıp logon işlemi başarıyla gerçekleşirse, ve yukarıda belirlenen süre geçene kadar bir daha yanlış logon denemesi yapılmazsa bu süre sonunda yanlış girme sayısının tutulduğu sayaç sıfırlanır